Категорії меню
Опитування
Яка форма навчання Вам більше до вподоби?

Корисні посилання


















ЩОДЕННИК


Гордість школи
Орловська Вікторія Орловська Вікторія
Тупчієнко Станіслав Тупчієнко Станіслав
Буцик Антоніна Буцик Антоніна
Кошельнюк Катерина
Омельченко Варвара
Щербова Анастасія
Трощинськa Анастасія
Для школярів














Архів новин
» » Проведення STEAM-декади "Дитина"
Проведення STEAM-декади "Дитина"

Дитинство – найкраща пора в житті кожної людини, адже саме тоді збуваються всі найзаповітніші бажання і відбуваються справжні дива. Спогади про дитинство ми проносимо через все своє життя, і так важливо, щоб ці згадки були приємними і щасливими, сповненими яскравими моментами та цікавими подіями.  Це період життя в який формується особистість дорослої людини, у цей час закладаються основні абсолюти подальшого існування та сприйняття реальності. У дитинстві ми прагнемо стати дорослими, а досягаючи певного віку розуміємо, що краще повернутися у дитячі роки. Хоча, напевно, у цьому і полягає вийняткова наївність, яка дозволяє дитині бути настільки відкритою та допитливою у питаннях навколишьного оточення. У ранньому віці нам видається, що світ дещо простіший, ніж виростаючи ми малюємо його собі. Це дійсно важлива якість, якої бракує дорослим - бачити світ очами дитини.

 З 12 по 23 жовтня в КЗ Добровеличківський ліцей «Інтелект» проходила STEM-декада «Дитина», в рамках якої вчителі та вихователі намагалися створити цікаві заходи, щоб навчити дітей дослідити та збагнути, особливості такого важливого періоду життя. Були заплановані ігри, тренінги, практикуми, дослідження, відеоуроки, заочні подорожі, виставки малюнків, конкурси. Звичайно, через вимушене дистанційне навчання не всі заплановані заходи вдалося здійснити.

 В рамках  STEM-декади « Дитина» на уроці логіки ( вчитель Коваленко Н.М.) кожний учень 6 А класу обчислив індекс маси тіла. На початку уроку учні отримали інформацію, що індексом маси тіла(ІМТ) називають відношення маси тіла  до квадрата її зросту. Хлопчики та дівчатка дівчата визначили свій зріст та масу свого тіла. Скориставшись формулою, обчислили ІМТ й порівняли за поданою шкалою із нормою та зробили висновок. В 80% учнів 6А класу ІМТ – норма. Для дітей у яких індекс маси тіла трохи відхиляється від норми рекомендували переглянути своє харчування та фізичні навантаження. Учні отримали рекомендації по організації здорового харчування.

При вивченні тем  «Масштаб та його види» та «План, його основні ознаки»  в 6-А класі вчитель Пасхал Г.П.  провела урок-практикум по створенню плану подвір’я школи. Також учні створили плани своєї кімнати. Шурдук Ян та Яценко Іван презентували «План своєї вулиці».

Учні 5-Б класу дізналися про дітей-вундеркіндів , 8 та 11 класів про права дитини, та що дитина має робити в разі порушення своїх прав. 6-Б зібрали прислів’я, приказки, крилаті вислови, афоризми на тему «Дитина», 10 класу створювали малюнки обличчя дитини лише цифрами. Учні 9-А класу познайомилися з умовами життя дітей в Гімалаях. Учням 6-10 класів була запропонована до перегляду презентація «Найнебезпечніші дороги до школи».

   



Категорія: Новини
Повернутися
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
Ім'я:*

E-Mail:*
Підтвердіть, що Ви не робот: *