Категорії меню
Опитування
Яка форма навчання Вам більше до вподоби?

Корисні посилання


















ЩОДЕННИК


Гордість школи
Орловська Вікторія Орловська Вікторія
Тупчієнко Станіслав Тупчієнко Станіслав
Буцик Антоніна Буцик Антоніна
Кошельнюк Катерина
Омельченко Варвара
Щербова Анастасія
Трощинськa Анастасія
Для школярів














Архів новин
» » Звіт по STEM-декаді «Вода»
Звіт по STEM-декаді «Вода»

З 13 по 24 лютого 2020 року в ліцеї проходила STEM-декада «Вода», в рамках якої проведені виховні години, дослідження, екскурсії та конкурси.

Готуючись до STEM-декади "ВОДА", учні 7 класу ще у листопаді під час навчально-пізнавальної екскурсії до Києва відвідали Водно-інформаційний центр (Музей води).  Oзнайомившись на одному із стендів  з 46 причинами, за якими вода щодня необхідна людському організму, оформили відповідну пам'ятку та представили її до уваги школярів закладу.

В п'ятих класах було проведено урок з зарубіжної літератури за твором  Марка Твена " Пригоди Тома Сойєра" .Створена прпезентація про річку Міссісіпі вразила учнів, адже все своє дитинство  та юність письменник повязував з водою та пароплавами. А насамкінець пятикласники власноруч зробили паперові кораблики.
Проведені виховні години в 6-А класі на мему"Вода - джерело життя" та 11 класі на тему Вода - джерело сили".
На уроці громадянської освіти одинадцятикласники познайомилися з Водним кодексом України. та проблемами водовикористання. Учні 7-х класів здійснили екскурсію на станцію "Очисні споруди", де дізналися про механізм очищення стоків, що надходять з селища.
   
Учні 7-Б класу  провели годину спілкування «Вода – чудове творіння, джерело сили і джерело життя». Вихованці розширили уявлення про те, що вода є першоосновою життя, про значення води в житті людини; переглянули презентацію «Вода в прислів’ях та приказках» та відеоролик «Таємниці води»; згадали загадки та вірші про воду; ще раз переконалися про необхідність  бережливого ставлення до природи та її багатств.
На уроках української мови учні 9-х класів писали диктанти "Рідна ріка", а 11-го складали таблиці "Водоймища, згадані у творах з української літератури за програмою ЗНО-2020". Учні 8-х та 11-го класів провели дослідження води, виявили її рН.
Всі класи взяли  участь у STEM-марафоні "Вода від А до Я", підготували кросворди, малюнки, ребуси, прислів'я та приказки про воду. Склали змістовні пам'ятки про бережливе ставлення до води, які презентували на тематичній лінійці. Чухрій Дмитро (5-А) та Іщенко Ганна (7-Б) написали казки про стихію Води. Лідерами у STEM-марафоні стали семикласники та  5-А група. 
   
 
 


Категорія: Новини
Повернутися
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
Ім'я:*

E-Mail:*
Підтвердіть, що Ви не робот: *