Категорії меню
Опитування
Яка форма навчання Вам більше до вподоби?

Корисні посилання


















ЩОДЕННИК


Гордість школи
Орловська Вікторія Орловська Вікторія
Тупчієнко Станіслав Тупчієнко Станіслав
Буцик Антоніна Буцик Антоніна
Кошельнюк Катерина
Омельченко Варвара
Щербова Анастасія
Трощинськa Анастасія
Для школярів














Архів новин
» » Звіт по STEM-декаді «Роботоманія»
Звіт по STEM-декаді «Роботоманія»

З 15 по 25 жовтня в Добровеличківському ліцеї «Інтелект» проходила STEM-декада «Роботоманія», в ході якої учням були запропоновані різноманітні заходи, що розширили знання та вміння учнів по даній тематиці.

Декада розпочалася з лінійки, де було оголошено заходи та представлено використання STEM-технологій у світі та Україні. Підготовлено фотовиставку "Робототехніка в нашому закладі". 

На уроках та позакласних годинах учням були запропоновані дослідження історії створення роботів, використання в побуті, сфері послуг, медицині, промисловості. На уроках української мови  учні писали з даної тематики диктанти, складали сенкан до слова «Робот» і «Воллі», провели лексичний експеримент "Походження термінів "робот", "роботоманія". На уроках зарубіжної літератури знайомилися з  творами, де героями є роботи.

В рамках STEM-декади проведено класну годину «Світ майбутнього: люди і роботи», на якій учні 7-А та 7-Б класів отримали інформацію з історії створення роботів, переглянули презентацію «Роботи-кіногерої», спільно створену учнями 7-А класу, обговорили питання «Що робить людину людиною? Чи може робот (штучний інтелект» бути названий людиною?»

Так як робот – не тільки програма, а й діючий механізм, учням пропонувалося взяти участь у майстерні «Важливе місце малого гвинтика» та скласти 3-D пазл (катапульту, робо-руку, пневматичну машину та ін.)

Протягом декади учні брали участь в онлайн-олімпіадах з математики, фізики, інформатики від освітнього проекту «На Урок» (результати будуть відомі після 5 листопада) та вправлялися з усного математичного рахунку для участі у конкурсі «Прангліміне – 2019».

21 жовтня на уроці біології у 8-А класі були представлені презентації по темі: "Медицина майбутнього - роботи-лікарі". З яких, учні дізналися, що медицина з кожним роком розвивається і розробляються нові методи лікування, де головну роль будуть виконувати роботи-лікарі. В наш час розроблені роботи,які виконують операції і заміняють людину,а також в майбутньому з"являться нанороботи,які зможуть лікувати невиліковні хвороби.

Кабінети інформатики стали творчими лабораторіями, де учні за допомогою програми LEGO Digital Designer створювали робів та змагалися в їх вправності.        

  



Категорія: Новини
Повернутися
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
Ім'я:*

E-Mail:*
Підтвердіть, що Ви не робот: *