Категорії меню
Опитування
Яка форма навчання Вам більше до вподоби?

Корисні посилання


















ЩОДЕННИК


Гордість школи
Орловська Вікторія Орловська Вікторія
Тупчієнко Станіслав Тупчієнко Станіслав
Буцик Антоніна Буцик Антоніна
Кошельнюк Катерина
Омельченко Варвара
Щербова Анастасія
Трощинськa Анастасія
Для школярів














Архів новин
Звіт про STEM-декаду «Я — дослідник»

З 06 по 17 грудня 2021 року в закладі проходила STEM-декада «Я — дослідник».

Мета: виявлення і підтримка обдарованих дітей, залучення інтелектуально й творчо обдарованої учнівської молоді до науково-дослідницької та експериментальної роботи, формування творчого  покоління молодих науковців та практиків  для різних галузей суспільного життя.

В рамках декади роведено цікаві уроки-дослідження: 

  1. "Енеїда" І.Котляревського — алюзія на українську історію (дослідили, які саме історичні події і постаті описані в поемі). 9-А клас.
  2. Г.Малик «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії» (дослідили винахідливість Алі у тій чи іншій ситуації). 5 клас.
  3. Дієприкметник як особлива форма дієслова (дослідити ознаки дієслова і прикметника у дієприкметнику). 7-А, 7-Б клас.
  4. »Слідами Фарадея». Дослідження явища електролізу. (10 клас)
  5. »Визначення залежності тиску твердого тіла та площі дотику до поверхні. (8 клас)
  6. Урок-дослідження за твором Рапсе «Пригоди барона Мюнхаузена» (6 клас).
  7. Урок-дослідження «Унікальність економічної системи Китаю» (10 клас)                 13 грудня учні 5-11 класів мали змогу  презентувати цікаві дослідження   на засіданні шкільного наукового товариства «Астра».   Гордус Максим (учень 5 класу)  та Дяченко Анастасія (учениця 6-Б класу презентували дослідження з математики, Бондаренко Дарина (учениця 10 класу) з геометрії, Підлумна Євгенія (10 клас) та Будко Ілля (6 клас) з української мови, Гавриленко Анна (10 клас) з географії, Тереско Людмила та Тереско Лариса з літератури, Салієнко Максим та Шматков Богдан (1о клас) з фізики. 

    14 грудня учні 6б класу на уроці логіки ( вчитель Коваленко Н. М.) виконали  дослідницьку практичну роботу «Знаходження відношення довжини кола до його діаметра.» Учні та учениці дізналися про число Пі, переклали з англійської мови речення і дізналися про Міжнародний день числа Пі; ознайомилися з дослідами, які проводив давньогрецький математик Архімед. 

    16 грудня на базі закладу проходив І етап конкурсу–захисту науково-дослідницьких робіт учасників  МАНУМ Добровеличківської ОТГ. В конкурсі взяли участь четверо членів нашого ШНТУ "Астра".  Кошельнюк Катерина, учениця 8 класу, презентувала дослідження в секції "Історичне краєзнавство" на тему: «Пошуки порятунку в роки голодомору 1932-1933рр. у спогадах жителів Добровеличківщини» (Педагогічний керівник: Устюжаніна О.В.) Будко Анна, учениця 11 класу, представила дослідження з біології на тему: «Вплив тривалості та якості сну на розумову працездатність учнів середнього шкільного віку» (Педагогічний керівник: Трощинська О.П.). Актуальне питання «Вплив хімічних компонентів тютюнового диму на роботу серцево-судинної системи людини» досліджувала та представила журі Квспірович Людмила (Педагогічний керівник: Остапенко В.О.). Учениця 11 класу Волошина Олена презентувала присутнім науково-дослідницьку роботу  «Данило Лимаренко: військова діяльність та життєвий шлях» (Педагогічний керівник: Устюжаніна О.В.). Всі роботи наших учнів були високо оцінені журі та представлені до участі в обласному конкурсі-захісті НДР Кіровоградської МАНУМ.  Вітаємо переможців та дякуємо учителям за підготовку учнів!
  8.       




Категорія: ШНТУ "Астра" / Робота з обдарованими / Новини
Повернутися
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
Ім'я:*

E-Mail:*
Підтвердіть, що Ви не робот: *