Категорії меню
Опитування
Яка форма навчання Вам більше до вподоби?

Корисні посилання


















ЩОДЕННИК


Гордість школи
Орловська Вікторія Орловська Вікторія
Тупчієнко Станіслав Тупчієнко Станіслав
Буцик Антоніна Буцик Антоніна
Кошельнюк Катерина
Омельченко Варвара
Щербова Анастасія
Трощинськa Анастасія
Для школярів














Архів новин
ЄВРОФЕСТ - 2018

19 травня 2018 року  Євроклуб “Eurolab” КЗ Добровеличківського НВО та Добровеличківського ЦДЮТ з керівником Виштикайло І.В. взяв участь у обласному фестивалі «Єврофест – 2018».

Європейський фестиваль - це грандіозна подія області, яка проходить щорічно, з 2003 року третьої суботи травня на День Європи. Свято було встановлено в Україні «…враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію…» згідно з Указом Президента України «Про День Європи». Цього дня українці відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

«Єврофест - 2018» об’єднує діяльність євроклубів Кіровоградщини та проєвропейські громадські ініціативи. Цього року активну участь взяло 33 євроклуби м. Кропивницького та Кіровоградської області, громадські організації «Полонія», «НашітеХора», «Розвиток», «Союз вірмен України в Кіровоградській області», «Інтелігенція ромів Кіровоградщини».

Заходи були цікаві та різноманітні, до яких долучилась і команда євроклубу у складі 8 чоловік (Степаненко Ю., Тупчієнко Св., Сіденко В., Кравченко Д., Глазовський Вл., Войцехівська Б., Іщенко М., Тарадай К.)

Спочатку було урочисте відкриття фестивалю із підняттям прапора ЄС та покладанням квітів на площу Героїв Майдану. Потім «Парад країн» по вул. Дворцовій, в якому взяли участь не лише учасники Європейського фестивалю, а й учасники Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Калиновий спів».

Згодом почалася активна робота Європейського містечка у форматі бар-кемпу1. Працювали арт-майстерні, інформаційні та ігрові палатки, де можна було отримати інформацію про можливості навчання та волонтерства в Європі, взяти участь у цікавих іграх, вікторинах, конкурсах. Можна було переглянути виставки кращих робіт талановитої молоді, присвячених Дню Європи.

Працювали локації європейських країн. Наш євроклуб презентував Угорщину – країну кубика Рубика та чардашу, термальних джерел та шедеврів архітектури. Одночасно проходив квест «Глобальні цілі сталого розвитку», де євроклуби є учасниками та авторами станцій квесту. І, хоч ми не стали переможцями квесту, зате дізналися багато про європейські цінності, глобальні цілі десятиліття, особливості історії та культури країн Європейського Союзу.

На сцені відбувалися концертні одночасні презентації представників національних діаспор, шкільних та студентських євроклубів Кіровоградщини на тему «Крокуємо Європою» на сцені парку Ковалівський. Віденський вальс, пристрасний іспанський танок, політичні промови жителів Єгипту, показ французької моди претапорте, запальна українська полька... А члени “Eurolab” затанцювали чардаш – традиційний угорський народний танець.

Ми щиро вдячні організаторам фестивалю за чудове дійство, а саме Кіровоградському обласному центру дитячої та юнацької творчості, Раді євроклубів Кіровоградщини Кіровоградського обласного ЦДЮТ, Центру європейської інформації Кіровоградської обласної наукової бібліотеки ім.Б.Чижевського, Центру європейської інформації від Представництва ЄС в Україні при ЦДПУ ім. Винниченка, управлінню освіти, науки, молоді та спорту, управлінню комунікації з громадськістю Кіровоградської облдержадміністрації, управлінню освіти міської ради м. Кропивницького, Центру розвитку національних культур «Єдина родина» за підтримки Представництва ЄС в Україні, міжнародній агенції «Погляд – NEXT» за надану можливість долучитись до діалогу країн та культур.

Євроклуб “Eurolab” Добровеличківського центру дитячої та юнацької творчості на базі Добровеличківського навчально-виховного об?єднання було нагороджено Дипломом за активну участь у «Єврофесті  - 2018», професіоналізм, вагомий внесок у розвиток європейських цінностей у Кіровоградській області та з нагоди відзначення Дня Європи в Україні.

Додому повертались втомлені, але задоволені. Було дуже багато вражень від побаченого. І хоча Україна — єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи. Ми знаємо, що ми на правильному шляху.

 

Виштикайло І.В.,

керівник євроклубу “Eurolab

 

БарКемп1 (англ. BarCamp) — неформальні, демократичні, відкриті інтерактивні зустрічі людей, метою яких є інтеграція середовища, обмін досвідом і ідеями а також добрий відпочинок.

                  

 



Категорія: Шкільне життя / Новини
Повернутися
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
Ім'я:*

E-Mail:*
Підтвердіть, що Ви не робот: *