Категорії меню
Опитування
Яка форма навчання Вам більше до вподоби?

Корисні посилання


















ЩОДЕННИК


Гордість школи
Орловська Вікторія Орловська Вікторія
Тупчієнко Станіслав Тупчієнко Станіслав
Буцик Антоніна Буцик Антоніна
Кошельнюк Катерина
Омельченко Варвара
Щербова Анастасія
Трощинськa Анастасія
Для школярів














Архів новин
» » Захід присвячений Дню Козацтва та Захиснка Вітчизни в музеї
Захід присвячений Дню Козацтва та Захиснка Вітчизни в музеї

11 жовтня 2017 року учні 5 - 11 класів відвідали захід присвячений Дню Козацтва та Захиснка Вітчизни.

Науковий співробітник Н. Куделя розповіла про започаткування відзначення Дня захисника України.
      В нашому районі офіційно учасниками АТО є 259 чоловік, неофіційно 360 (ті,що не проживають на нашій території, ті що навчаються у військових закладах та ті що, знаходяться зараз в зоні АТО.). Нещодавно отримали нагрудний знак «Ветеран війни. Учасник бойових дій» наші земляки – солдати Державної Прикордоннї служби України: Ліннік Л.Г., ВовненкоД.А., Гулеватий Ю.О.(смт Добровеличківка), Засядько А.О.(с.Новолутківка), Пластун С.В.(с.Червона Поляна), Лупан В.А.(м.Помічна).
Н. Куделя розповіла про водонтерів-земляків.
       Тема війни надихає на створення кінофільмів, написання книг та поезій.  Вірші поетів-земляків: Н.Бідненко, Л.Юферової, Н.Природної, В.Кондратенко –Процун, О.Горобець увійшли до поетичної збірки «І плаче росами земля…» (Кіровоград - 2014). Це вірші про війну, Україну, героїв АТО. А от поезія Валерія Онуфрієнка (с.Олександрівка Добровеличківського району), випускника вашої школи 1983 року народилась в полум’ї війни. Війна наскільки сильно вплинула на В.Онуфрієнка, що він почав писати. Писав на капоті машині, в окопі, після бою, в шпиталі розповіла Н. Куделя, і прочитала вірші В.Онуфрієнка: «Солдат», «Мамі», «Розвідник»,»Герой»,»Як вже дістала проклята війна…», «Виростали соколята», «Які ж чудові всі вони: сестрички, лікарі…».

   Родзинкою стало читання віршів батька учня 10 класу, учаснка Антитерористичної операції, Оуфрієнка Валерія. Валерій Володимирович почав писати вірші в зоні бойових дій. Незрозуміло звідки строчка за строчкою почали лягали рядки на папір. Думки про Батьківщину, родину, життя солдата. Проста і невимушена рифма. Зрозуміло і від душі.  Сприймається легко. Якщо хочеш зазирнути у душу солдата, що побував там - за межами звичайного життя, захищаючи нас - то ось вони - вірші. Здавалося, вже зачерствілі наші душі, звиклі до слова Війна, знову розм’якли, прониклися.

По закінченню заходу учні мали змогу переглянути виставку присвячену  тематиці війни.

Захід присвячений Дню Козацтва та Захиснка Вітчизни в музеїЗахід присвячений Дню Козацтва та Захиснка Вітчизни в музеїЗахід присвячений Дню Козацтва та Захиснка Вітчизни в музеїЗахід присвячений Дню Козацтва та Захиснка Вітчизни в музеїЗахід присвячений Дню Козацтва та Захиснка Вітчизни в музеїЗахід присвячений Дню Козацтва та Захиснка Вітчизни в музеїЗахід присвячений Дню Козацтва та Захиснка Вітчизни в музеї

 



Категорія: Новини
Повернутися
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
Ім'я:*

E-Mail:*
Підтвердіть, що Ви не робот: *