Категорії меню
Опитування
Яка форма навчання Вам більше до вподоби?

Корисні посилання


















ЩОДЕННИК


Гордість школи
Орловська Вікторія Орловська Вікторія
Тупчієнко Станіслав Тупчієнко Станіслав
Буцик Антоніна Буцик Антоніна
Кошельнюк Катерина
Омельченко Варвара
Щербова Анастасія
Трощинськa Анастасія
Для школярів














Архів новин
» » До Дня української писемності
До Дня української писемності

  9 листопада у нашій школі урочисто проходив День української писемності та мови. Різноманітні заходи з нагоди Дня писемності тривали впродовж дня.

  Розпочався День писемності урочистою лінійкою, де заступник директора з виховної роботи Мельниченко О.М. ознайомила із заходами, які будуть проходити у школі, та закликала брати активну участь.

  Учні розповіли про значення мови у нашому житті, наголосили на красі та багатстві рідної мови, нагадали, що наш обов’язок – плекати мову, не засмічувати росіянізмами, кальками, словесними покручами. Степаненко Ю. та Пашкова І. урочисто виконали вірш В. Дворецької «Очистимо нашу мову!».

    З нагоди цього свята було виготовлено стіннівки, над якими працювали вихованці груп. Найкраще виготовлено стіннівку 8 групи. На інформаційній дошці  розміщувалися вислови та прислів’я про мову, дитячі малюнки.

  На початку кожного уроку української мови проходили поетичні хвилинки, де діти читали поезії про рідну мову, її багатство. Оригінальністю та майстерністю виконання відзначилися Ямчук Д., Ловіцька Д., Семенюк Д., Найда А.

   Учні школи мали змогу відвідати виставку «Звучи, моя мово чарівна», яка розмістилась на полицях шкільної бібліотеки.

  Об 11 годині учні школи приєдналися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

  В початковій школі відбулося свято рідної мови. Учні декламували вірші про мову. На свято завітала Чарівниця, берегиня рідної мови, яка закликала берегти і вивчати рідну мову. Провела цікаві мовні ігри: «Правильно-неправильно», «Використай порівняння», «Добери риму». Учні переглянули відеоролик «Історичні відомості про виникнення української мови», прослухали і обговорили легенду «Втрачена мова».

    Завершився День писемності шкільним етапом Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика, де брали участь учні 7-11класів.

 

ФОТОЗВІТ



Категорія: Новини
Повернутися
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
Ім'я:*

E-Mail:*
Підтвердіть, що Ви не робот: *