Категорії меню
Опитування
Яка форма навчання Вам більше до вподоби?

Корисні посилання


















ЩОДЕННИК


Гордість школи
Орловська Вікторія Орловська Вікторія
Тупчієнко Станіслав Тупчієнко Станіслав
Буцик Антоніна Буцик Антоніна
Кошельнюк Катерина
Омельченко Варвара
Щербова Анастасія
Трощинськa Анастасія
Для школярів














Архів новин
Звіт про Тиждень інформатики

Інформатика – наука майбутнього

 

Кожен навчальний предмет має величезний потенціал і здатен вплинути на формування успішної особистості. Серед них – ІНФОРМАТИКА, що має у своєму арсеналі потужний засіб — нові інформаційні технології. Вони відкривають учням доступ до нетрадиційних джерел інформації, підвищують ефективність самостійної роботи, дають цілком нові можливості для творчості. Саме тому шкільний Тиждень інформатики завжди користується популярністю в учнів нашої школи.

Тиждень інформатики цього року (26 лютого – 02 березня) розпочала вікторина для учнів 6 класу «Щасливий випадок», у якій змагалися команди «Слайди» та «Пікселі». Перемогу у грі здобули «пікселі»: Ганський Олег,  Бондаренко Дарина, Дядечко Вікторія, Аркан Дар’я, Гавриленко Ганна та Льоліна Дар’я.

 

Учні 5-го класу стали учасниками конкурсу «Захоплива інформатика». Дружня робота та зосереджене виконання завдань принесли перемогу команді «Мегабайтики» у складі Коверги Артема, Мазур Уляни, Григоренко Анастасії, Комарової Анни, Бондаренка Дмитра, Зайця Андрія та Бадрак Карини.

  

Навики раціонального пошуку інформації у мережі Інтернет та злагоджену роботу в парах діти продемонстрували у конкурсі «Пошуковий бум», в якому змагались учні 5-10 класів. Його переможцями стали Заєць Андрій та Бондаренко Максим (серед учнів 5 класу), Думенко Дар’я та Галатіна Анна (серед учнів 7 класів), Нізов Костянтин та Перкін Володимир (серед учнів 8 класів), Степаненко Юлія (серед учнів 10 класу).

 

Новинкою для учнів став QR-квест, який дозволив використати для гри нові інформаційні технології. Переможцями конкурсу  стали пари: Швець Альона та Чабанова Олена (11 клас, І місце), Панасюк Андрій та Унгуряну Артур (8 клас, ІІ місце), Костенко Владислав та Тимошенко Максим (7 клас, ІІІ місце).

Учні старших класів взяли участь в інформатичному брейн-ринзі, який довів інтелектуальну рівносильність  команд 10 та 11 класів.

 

Практичні завдання вивели у переможці команду  8-Б класу у змаганні «Під вітрилами інформаційних технологій». Конкурс показав, що впевненість у своїх силах – це добре, а підтвердження її міцними знаннями – ще краще. Склад команди-переможця: Безлюдько Євгенія, Бондаренко Дмитро, Комаров Юрій, Трофімов Олександр, Денисенко Ростислав, Перкін Володимир.

 

Свої знання з інформатики у складі двох команд демонстрували учні 7-А класу, учні 7-Б класу виявилися активними вболівальниками та виконавцями додаткових завдань.

 

Для 9 та 10 класів проведено День знайомства з комп’ютерними  професіями, якому передувало онлайн-опитування, що виявило певні непорозуміння. Учні познайомилися з комп’ютерними спеціальностями, які можна здобути у вищих навчальних закладах нашої області; поспілкувалися з представниками професій, пов’язаних з використанням комп’ютерів: Молєвим А.Г., начальником відділу з питань управління об'єктами спільної власності територіальних громад району Добровеличківської районної ради, Гордусом Д.Ю., провідним економістом фінансового управління Добровеличківської районної державної адміністрації, Циртієм В.І., інженером-електроніком КЗ «Добровеличківське НВО».

 

В рамках Тижня інформатики учні 5-7 класів демонстрували свої навики роботи з клавіатурою та текстом у чемпіонаті «Володар клавіатури». За підсумками перевірки робіт виявлено переможців. Ними стали: серед учнів 5 класу – Могильна Дарина (І місце), Вінярський Назар (ІІ місце), Мазур Уляна (ІІІ місце); серед учнів 6-7 класів – Підлубна Євгенія (І місце), Омельченко Єлизавета (ІІ місце) та Тимошенко Максим (ІІІ місце).  

Протягом тижня силами всіх учнів, що вивчають інформатику в 5-11 класах, створювалися стіннівки «Інформатика для мене – це …», які прикрасять кабінети інформатики.

 

На жаль, погодні умови 1-2 березня не дали можливості провести День ігромана, якого так чекали прихильники «Counter-Strike», але він обов’язково відбудеться.

Всі активні учасники Тижня інформатики-2018 відзначені дипломами, а учасники Години Коду – сертифікатами.

 



Категорія: МО вчителів природничо-математичного циклу / Новини
Повернутися
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
Ім'я:*

E-Mail:*
Підтвердіть, що Ви не робот: *