Категорії меню
Опитування
Яка форма навчання Вам більше до вподоби?

Корисні посилання


















ЩОДЕННИК


Гордість школи
Орловська Вікторія Орловська Вікторія
Тупчієнко Станіслав Тупчієнко Станіслав
Буцик Антоніна Буцик Антоніна
Кошельнюк Катерина
Омельченко Варвара
Щербова Анастасія
Трощинськa Анастасія
Для школярів














Архів новин
» Майстер-клас для вчителів англійської мови району
Майстер-клас для вчителів англійської мови району

 29 березня 2018 року на базі нашого закладу відбувся майстер-клас «Хмарні технології на уроках англійської мови» для вчителів іноземної мови району, який провела Виштикайло Ірина Василівна та співдоповідач Бас Алла Вікторівна. 

Хмарні технології — це технології, які надають користувачам Інтернету доступ до комп’ютерних ресурсів сервера і використання програмного забезпечення як онлайн-сервіса.

Для пересічного користувача, здавалось б це не дуже потрібно, але от невеличким фірмам, установам, які не мають змоги придбати і обслуговувати власні дата-центри(сховища даних) або опрацювання складних обрахунків, це безумовно вихід з ситуації.

 Хмарні технології в навчанні надають ряд переваг:

  • економія засобів на придбання програмного забезпечення (використання технології Office Web Apps (Office онлайн));
  • зниження потреби в спеціалізованих приміщеннях;
  • виконання багатьох видів учбової роботи, контролю і оцінки online;
  • економія дискового простору;
  • антивірусна, безрекламна, антихакреська безпека та відкритість освітнього середовища для вчителів і для учнів.

Ірина Василівна розповіла про створення онлайн колажів http://www.getloupe.com, ментальних карт https://coggle.it/, інтерактивного відео https://h5p.org, стрічок часу https://h5p.org,  генератору словникових завдань https://Quizlet.com. Алла Вікторівна поділилася досвідом роботи із використання сервісу для створення інтерактивних завдань http://learningapps.org. Були використані генератор чисел Google https://goo.gl/22Akkt та сервіс Google Trends https://trends.google.com/trends/. Педагоги в ролі учнів практикували використання онлайнових ресурсів в штучному навчальному середовищі.

Вчителі англійської мови обговорили використання онлайн сервісів у парадигмі компетентностей Людини 21 століття. Так як у сільській місцевості не завжди є доступ до мережі Інтернет, тому колеги підібрали офлайнові аналоги хмарним ресурсам.

Потім у кабінеті інформатики всі долучилися до створення онлайн-колажу у сервісі Padlet https://padlet.com, що використовують для створення онлайн-дошок. Педагоги поділилися своїми враженнями та тим, які сервіси використають у своїй педагогічній діяльності. Ось, що у нас вийшло https://goo.gl/jFvv4E.І в кінці майстер-класу релаксували на сервісі Thisissand https://thisissand.com/.

Хмарні технології зацікавлюють учнів, мотивують, роблять урок яскравішим, продуктивнішим, тренують і розвивають креативність, індивідуалізують і кооперують, дають можливість учасникам навчального процесу вдосконалювати свої навички з предмету та пізнавати світ.

Хмарна подорож вдалася! ;)

  



Категорія: ---
Повернутися
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
Ім'я:*

E-Mail:*
Підтвердіть, що Ви не робот: *